Tandkirurgi er en gren af tandlægevidenskab, der beskæftiger sig med kirurgiske procedurer på tænder, tandkød og knoglevæv i ansigtet. Tandkirurgi udføres af en tandlæge, der har specialiseret sig i denne type kirurgi. De fleste tandlæger har dog ikke specialiseret sig i tandkirurgi, men mange har stadig et grundlæggende kendskab til de mest almindelige procedurer.tandkirurgi kan være nødvendig for at fjerne en tand eller rodbehandle en inficeret tand. Tandkirurgi kan også være nødvendig for at reparere skader på tænderne, såsom fra en traume eller sygdom. Tandkirurgi kan også være nødvendig for at fjerne en visdomstand eller for at forstørre pladsen til tænderne i forbindelse med ortodontisk behandling. De fleste former for tandkirurgi udføres under lokalbedøvelse, men nogle mindre indgreb kan udføres under generel anesthesi. Der er mange forskellige typer af tandkirurgiske procedurer, og det er vigtigt at søge råd hos din tandlæge for at finde ud af, om du har brug for en bestemt type behandling.

Tandkirurgi kan bruges til at behandle en række forskellige tandproblemer. Nogle af de mest almindelige problemer, der kan kræve tandkirurgi, omfatter:

-Huller: Tandkirurgi kan bruges til at fjerne huller, som er små huller i tænderne, der kan blive inficeret. Huller kan også fyldes med et særligt materiale for at forhindre yderligere skader.

-Tandkødssygdomme: Tandkødssygdomme er en infektion i tandkødet, som kan få det til at svulme op og bløde let. Tandkødskirurgi kan bruges til at fjerne det inficerede væv og fremme helingen.

-Tandforfald: Tandforfald er den proces, hvor tanden nedbrydes på grund af bakterier og syrer. Karies kan føre til smerte, følsomhed