Elvis Presley blev født i Tupelo, Mississippi den 8. januar 1935. Han var et af otte børn født af Gladys og Vernon Presley. Elvis’ familie flyttede til Memphis, Tennessee, da han var 13 år gammel. Det var her, at Elvis begyndte sin musikalske karriere. Han begyndte først at synge i kirken og begyndte derefter at optræde på lokale klubber. I 1954 gik Elvis til audition for at få en pladekontrakt med RCA Records. Han fik en kontrakt, og resten er historie.

Elvis havde en succesfuld musikkarriere og solgte over en milliard plader på verdensplan. Han spillede med i 33 film og blev optaget i Rock and Roll Hall of Fame i 1986. Elvis vandt også tre Grammy Awards.

På trods af sin succes stod Elvis over for mange personlige udfordringer i løbet af sit liv. Han kæmpede med stofmisbrug og fedme, hvilket i sidste ende førte til hans død den 16. august 1977 i en alder af 42 år.

På trods af sit korte liv efterlod Elvis Presley en arv, som aldrig vil blive glemt. Han anses for at være en af de største entertainere nogensinde og har inspireret mange kunstnere gennem årene.