Der var en tid, hvor man ikke havde andet for end at vælge gulve af træ.
Det handlede sådan set også om, at man ikke havde andre materialer at gøre godt med, medmindre man ville have et stengulv, hvor man så skulle hugge alle de sten til, så de passede, og alligevel ville det jo ende med at blive ret så koldt at gå på.
Ellers kunne man have et gulv, som der var direkte nede på jorden, og det siger sig selv, at det ikke er den optimale løsning.
Så der gik ikke længe, før mennesket tog fat i skovene og tømmer for at lave gulvbrædder af dette, da det lå lige ved hånden at benytte sig af den mulighed.
Derfor kunne man få gulve af forskellige træsorter, og det var også det, som de fleste mennesker sværgede til at bruge.
Lang tid senere kom der flere muligheder til for at få andre slags gulve, hvor det kunne være nogle støbt i beton, eller hvor det var et materiale, som der lignede træ eller noget helt andet.

Man kommer til at få brug for gulvafslibning

For som tiden gik, så blev det også endnu mere en ting, at man holdt det trægulv ved lige, hvor man tidligere var ligeglad med den slags, men nu handlede det om, at trægulvet skulle være fint og flot at se på, og man skulle derfor kunne bruge det i mange år.
Men det krævede en del vedligeholdelse, som de færreste havde forstand på eller råd til at få udført, så de valgte andre gulvtyper, der var nemmere at have med at gøre.
Nu er det så blevet sådan, at folk har fået flere penge mellem hænderne, og der er for manges vedkommende også bred enighed om, at trægulve bare er flottest, og man vil gerne vise, at man har overskud til at få udført gulv service på det i form af gulvafslibning med videre.
Og mon ikke at det kommer til at blive holdt ved lige, at man bruger sådan nogle trægulve i fremtiden, hvorfor man også får brug for gulvafslibning.